Ingrediënten:
500 gram aardbeien
250 gram suiker
15 gram citroensap
Bereiding:
Maak een paar jampotjes super schoon door deze op zijn kop in de afwasmachine te reinigen, leg de deksels er op zijn kop naast tijdens het reinigen.
Droog de potjes en deksels nog na met een schone theedoek.
Was de aardbeien, dep ze droog en haal de kroontjes eraf.
Snij ze doormidden en doe ze samen met de suiker en het citroensap in een kookpan.
Zet de pan op het vuur, breng het langzaam aan de kook en laat het een minuut goed doorkoken.
Temper het vuur en laat het nog een klein kwartiertje bij matig vuur zachtjes inkoken tot het vocht bijna verdampt is.
Vul de jampotjes tot de rand, draai de deksels erop en zet de potjes 5 minuten op zijn kop zodat deze luchtdicht zijn afgesloten.
De jam is zo op een koele plaats een paar maanden te bewaren.
Kijk goed uit dat je de vingers niet verbrand, want de jam is erg heet.
Gebruik het met het afvullen een handschoen.