Ingrediënten:
250 gram bloem
300 gram lauwe melk
125 gram boter
10 gram gist
2 eieren
1 mespuntje zout
Bereiding:
Doe de bloem in een ruime kom en schenk er een klein beetje lauwe melk bij.
Roer dit met de garde goed door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten.
Roer de rest van de melk, de eieren en de gist er goed door.
Dek de kom af met folie en zet de schaal 1 uur op een lauw warme plaats zodat het beslag kan rijzen.
Meng vervolgens het zout goed door het beslag.
Vet de poffertjespan in met boter en bak de poffertjes tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi ze ruim met poedersuiker, leg ze op een voorverwarmd bord en leg in het midden van het bord een klontje boter.
Een extra feestelijk poffertje?
300 gram roomijs
150 gram aardbeienjam
50 gram sinaasappelsap
Verwarm het sinaasappelsap met de jam
Schep op de poffertjes een bolletje ijs en schenk er een klein beetje jammengsel over.
Strooi er als laatste poedersuiker over