Ingrediënten:
4 plat geslagen (1 centimeter) stukken kipfilet van elk ca. 125 gram
80 gram fijngesnipperde ui
250 gram bouillon
150 gram koksroom
30 gram bloem
10-15 gram kipkruiden
1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
sherry
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Warm de oven voor op 80°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kipfilets in de pan en bak ze bij redelijk hoog vuur, rustig schuivend door de pan tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze om, strooi de kipkruiden over het vlees en bak ook de andere zijde mooi bruin, neem ze uit de pan en hou ze warm in de oven.
Roerbak in het achtergebleven braadvet de ui tot deze glazig is.
Strooi de bloem erover en schep deze goed door de uisnippers.
Giet de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf met de garde roeren tot het aan de kook komt.
Doe er een flinke scheut sherry bij en daarna de peterselie, bieslook en als laatste de room.
Blijf roeren tot de saus tegen de kook komt, zet het vuur laag en laat de saus een minuutje heel zachtjes pruttelen.
Roer rustig door de saus zodat deze niet aankoekt.
Leg de kipfilets in de pan, temper het vuur en laat alles bij matig vuur nog enkele minuutjes nagaren.
Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en schenk de roomsaus erover.
Geef er gebakken aardappelen met een frisse, aangemaakte salade bij.