KIP KROKANT SCHNITZEL
Ingrediënten:
500 gram kipgehakt
80 gram fijngesnipperde ui
12 gram kipkruiden
braadboter
Bereiding:
Doe het gehakt in een ruime kom strooi de kipkruiden erover, meng deze goed door het gehakt en meng vervolgens de uiblokjes door het kipgehakt.
Verdeel het gehakt in 2 gelijkmatige porties en verdeel ook deze weer in 2 gelijkmatige porties.
Rol van elk portie een stevige bal, leg deze tussen 2 stukjes plastic folie en druk het gehakt met een pan of deegroller plat tot ongeveer een halve centimeter.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is. Bak de schnitzels, terwijl je ze rustig door de pan schuift aan de onderzijde goudbruin.
Draai ze voorzichtig met een spatel om en bak ook de andere zijde goudbruin en gaar.
Lekker met gebakken aardappeltjes, doperwtjes, broccoli of een aangemaakte salade.