KIPHACHEE

Ingrediënten:

700 gram in blokjes gesneden kipdijvlees
500 gram fijn gesnipperde ui
500 gram warme kipbouillon
40 gram bloem
80 gram koud water
20 gram stoofvlees kruiden
braadboter
azijn

Bereiding;

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel  het kipvlees over de bodem de pan en laat de onderkant mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin van kleur zijn, strooi de kruiden over het vlees en roer deze goed door de kipblokjes.
Doe de uisnippers bij in de pan en bak deze mee tot ze glazig zijn.
Schenk er een scheut azijn bij en schenk ook de bouillon bij in de pan.
Schep alles goed door elkaar en laat het aan de kook komen.
Sluit het deksel op de pan, temper het vuur naar 20-30% en laat de hachee een uurtje zachtjes gaar smoren.
Maak met de garde van water en bloem een papje en bind de hachee hiermee af.
Lekker met gekookte aardappelen en rode kool, maar ook heerlijk met gekookte rijst of pasta.