Ingrediënten:
4 gelijkmatige stukken kabeljauwfilet van elk ca. 125 gram
60 gram ketjap manis
60 gram olijfolie
20 gram balsamico azijn
20 gram lichtbruine basterdsuiker
15 gram viskruiden
het sap van 1 citroen
mespuntje sambal oelek
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°.
Neem een ruime kom en meng de ketjap, olie, azijn, basterdsuiker, sambal en de viskruiden met de garde tot een mooie marinade.
Wentel de kabeljauwfilets in deze marinade, dek de kom af met folie en laat deze ca. 2 uur in de koelkast marineren.
Neem de filets uit de marinade, leg ze los van elkaar in de ovenschaal schenk de marinade erover en schuif de schaal in de oven.
Laat de kabeljauw, afhankelijk van de dikte, 10-15 minuten bij 190° goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.
Neem de gebakken vis voorzichtig met een spatel uit de ovenschotel, leg ze op voorverwarmde borden en druppel vers citroensap over de zalm.
Lekker met aardappelpuree, leg de vis dan op de puree op het bord.
Geef er doperwten met worteltjes of een aangemaakte ijsbergsalade bij.
AARDAPPEL PUREE
500 gram voorgekookte aardappelen
100 gram half volle melk
40 gram vloeibare boter
1 losgeklopte ei
flinke theelepel vers geknipte bieslook
zout en peper uit de molen
stamp de aardappelen fijn
voeg alle ingrediënten toe en schep/stamp alles goed door elkaar