Ingrediënten:
500 gram volle melk
250 gram bloem
2 eieren
braadboter
snufje zout
Bereiding:
Warm de oven voor op 70°.
Neem een grote kom.
Doe de bloem en een snufje zout in een zeef, hou deze boven de kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.
Voeg er 2 eieren aan toe en doe de melk ook bij in de kom.
Klop het in de blender of met de mixer tot een egaal vloeibaar beslag waar geen klontjes meer in zitten.
Zet de koekenpan met een antiaanbaklaag op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Giet met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en draai snel met de pan rond zodat de hele bodem bedekt is met pannenkoekbeslag.
Temper het vuur en bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin van kleur is.
Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook mooi lichtbruin.
Hou de pannenkoeken warm in de oven.
Neem de pannenkoeken een voor een uit de oven en versier ze op het bord met:
Roomijs, uitgelekte perzikschijfjes uit blik, uitgelekte ananasstukjes uit blik, uitgelekte peerschijfjes uit blik, een grof geraspte chocoladereep en een schaaltje vers geklopte slagroom.