Ingrediënten:
4 stukken kipfilet van elk 120 gram
400 gram ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
150 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
70 gram fijngesnipperde ui
50 gram fijngesnipperd ontbijtspek
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kipfiletjes in de pan en bak ze, rustig schuivend door de pan, tot de onderzijde goudbruin van kleur is.
Draai het vlees om en bak ook de andere zijde goudbruin
Voeg een flinke scheut heet water toe, temper het vuur naar 60%, sluit het deksel op de pan en laat het vlees 10 minuten zachtjes garen.
Neem de kipfilet uit de pan, leg ze op een schaal en hou ze warm in de oven.
Zet het vuur weer hoog, roer de aanbaksels goed los en roerbak in het achtergebleven braadvet de champignons samen met het ontbijtspek tot de champignons kleur beginnen te krijgen.
Doe de fijngesnipperde ui erbij en fruit deze mee tot ze glazig is.
Voeg vervolgens de gesneden tomaat toe, schep deze goed door de champignons, temper het vuur en laat alles een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Leg het vlees terug in de pan en laat de kip bij matig vuur met het deksel op de pan nog een paar minuten zachtjes warmen.
Schep alles in een voorverwarmde schaal en zet de schaal op tafel.
Geef er aardappelpuree of gebakken aardappeltjes bij met snijboontjes.