BABI PANGANG

Ingrediënten:

500 gram in reepjes gesneden kipfilet (orgineel met varkensvlees)
10 gram kipkruiden
15   gram ketjap benteng manis
1 mespuntje sambal
250 gram water
5     gram azijn
250 gram tomatenketchup
15  gram franse mosterd
50  gram bruine basterd suiker
25   gram bloem
60   gram water
2 mespuntjes sambal
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Klop met een garde 60 gram water en de bloem tot een glad papje.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de kipfilet over de bodem van de pan, bestrooi het met de kruiden en roerbak het vlees boven hoog vuur tot het goudbruin van kleur is.
Schenk de ketjap erbij en laat deze even meewarmen en schep het vlees vervolgens uit de pan in een schaal
Schenk 250 gram water in de pan en roer de aanbaksels goed los.
Voeg de ketchup, mosterd,  azijn, sambal en als laatste de bruine basterdsuiker toe.
Schep alles goed door elkaar, breng de saus tegen de kook en bind deze met het bloempapje.
Doe het vlees terug in de wok en laat alles nog een klein minuutje goed nagaren.

Lekker met atjar tjampoer of zoetzure Chinese kool.