TOMAAT-BONENSALADE

Ingrediënten:

400 gram stevige tomaten
200 gram verse sperziebonen
200 gram gekookte witte bonen
40 gram halfvolle slasaus 10%
1 volle eetlepel in dunne ringen gesneden lente-ui
1 volle eetlepel vers geknipte bladselderij
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Halveer de tomaten, verwijder de kroontjes en snij de tomaat in kleine blokjes.
Snij de sperzieboontjes in stukjes van 2 centimeter, breng een halve liter water aan de kook, doe de boontjes in dit water, wacht tot het water weer kookt, temper het vuur en laat ze dan in ca. 5 minuten beetgaar worden.
Haal ze met een zeef uit de pan en schep ze in een ruime kom of schaal met ijskoud water zodat ze snel afkoelen.
Laat ze als ze afgekoeld zijn goed uitlekken.
Spoel de gekookte witte bonen met koud water af en laat ook deze goed uitlekken.
Neem een ruime kom of schaal, doe de tomaat, sperzieboontjes, witte bonen, lente-ui ringen en de geknipte bladselderij erin, strooi er een beetje zout en ruim peper over en schep alles luchtig door elkaar.
Voeg als laatste de slasaus toe en schep deze luchtig door de salade.