Ingrediënten:
4 runder schnitzels van elk 150 gram
500 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
40 gram julienne gesneden ontbijtspek
40 gram ui blokjes
300 gram vleesbouillon
100 gram koksroom
40 gram bloem
100 gram koud water
1 theelepeltje vers gehakte peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de schnitzels een voor een in de pan, bak ze al schuivend boven hoog vuur tot de onderkant bruin is, draai het vlees om en bak ook de andere kant bruin.
Neem de schnitzel uit de pan en leg hem op een schaal in de oven.
Herhaal dit met de overige schnitzels.
Doe opnieuw braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en roerbak de champignons samen met het ontbijtspek boven hoog vuur lichtbruin.
Voeg vervolgens de uiblokjes toe en laat deze even meefruiten tot deze glazig is.
Schenk de bouillon bij in de pan en even later de koksroom.
Klop met de garde bloem en water tot een glad papje.
Laat de saus aan de kook komen, bind deze met het bloempapje en laat de champignonsaus nog een klein minuutje nagaren.
Roer als laatste de peterselie door de saus. zet de schaal met vlees op tafel en geef de saus apart bij de schnitzels.