STEVIGE KIP WOKSCHOTEL

Ingrediënten:

500 gram in smalle reepjes gesneden kipfilet
200 gram gebroken kastanje champignons
10 gram kipkruiden
60 gram ui blokjes
40 gram julienne gesneden ontbijtspek
100 gram sterke kippenbouillon
30 gram Franse mosterd
40 gram bloem
100 gram koud water flinke scheut witte wijn
zout en peper uit de molen
sambal
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schep de kipreepjes in de pan, bestrooi ze met de kipkruiden en roerbak ze boven hoog vuur tot ze midden bruin beginnen te kleuren.
Doe vervolgens het ontbijtspek en de uiblokjes en even later de kastanjechampignons erbij, roerbak alles tot de ui glazig is en de champignons kleur beginnen te krijgen.
Blus alles af met de wijn, doe de mosterd bij in de pan, roer alles goed om, temper het vuur en laat het gerecht iets inkoken.
Meng de bloem en het koude water met een garde tot een glad bloempapje, bind het gerecht hiermee af, laat het nog een klein minuutje nagaren en maak de kip op smaak met zout, peper en sambal.