Ingrediënten:
100 gram fijngesnipperde ui
300 gram warme vleesbouillon
50 gram santen
40 gram olie
het sap van een 1/2 citroen
2-3 theelepeltjes sambal oelek
1 theelepeltje trassi
1/2 theelepeltje Laos
3 fijngesnipperde teentjes knoflook
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de olie in de pan, roerbak de fijngesnipperde ui, knoflook, sambal, trassi, laos en citroensap ongeveer 2 minuten boven hoog vuur.
Voeg de bouillon, peper en zout toe, doe er vervolgens de santen bij en roer alles met de garde door tot de santen opgelost is.
Temper het vuur en laat het nog enkele minuten bij matig vuur zachtjes nagaren.
Verdeel het in 3 porties.
Voeg aan het eerste portie 200 gram gekookte sperzieboontjes toe, aan het tweede portie 4 gekookte eieren en aan het derde portie 200 gram gefruite tempeh blokjes toe.
Natuurlijk kun je eindeloos variëren met ingrediënten zoals:
voorgegaarde champignons, broccoliroosjes, worteltjes, maar ook gehaktballetjes, kipfilet blokjes of blokjes cornedbeef.