Ingrediënten:
400 gram in blokjes gesneden varkens schoudervlees
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
100 gram fijngesnipperde ui
100 gram ketjap manis
40 gram suiker
200 gram warm water
stukje verse gember
mespunt gemberpoeder
peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Schil de gember en snij deze in zeer fijne blokjes.
Neem een ruime kom en meng het vlees met de gemberpoeder en peper uit de molen goed door elkaar.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gesnipperde spek samen met de ui tot het spek lichtbruin gekleurd, en de ui glazig is.
Voeg de blokjes varkensvlees toe en roerbak dit samen tot het vlees bruin van kleur is.
Voeg de gember, ketjap, suiker en het water toe, roer alles goed door elkaar, sluit het deksel op de pan, temper het vuur en laat het gerecht op laag vuur in ruim een uurtje gaar sudderen.
Roer regelmatig door de pan en voeg wat heet water toe als er teveel van het stoofvocht verdampt.
Het vlees is gaar als je het met een lepel uit elkaar kunt drukken.