Ingrediënten:
4 stukken zalmfilet van elk ca. 130 gram
500 gram gewassen verse spinazie
350 gram spaghetti
100 gram paneermeel
250 gram crème fraiche
1 fijngesnipperd sjalotje
20 gram olijfolie
2 theelepeltjes viskruiden
zout uit de molen
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Smeer een ruime ovenschaal in boter of olie.
Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water waaraan een eetlepel zout is toegevoegd.
Leg de zalmmoten los van elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met de viskruiden en zout uit de molen en besprenkel ze met olijfolie.
Schuif de schaal in de oven en laat de zalm, afhankelijk van de dikte 6-8 minuten garen bij 200°.
Neem de schaal uit de oven, bestrijk de zalm met de helft van de crème fraiche en strooi het paneermeel er gelijkmatig overheen.
Schuif de schaal in de oven, zet de oven op de grillstand en laat de zalm 2 a 3 minuten gratineren.
Kijk regelmatig , zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.
Zet in de tussentijd een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het fijngesnipperd sjalotje tot deze glazig is, schep de spinazie bij in de pan, roerbak deze een minuutje mee, voeg de resterende crème fraiche toe en schep deze door de spinazie.
Meng de gekookte spaghetti door de spinazie en laat alles een klein minuutje doorwarmen.
Schep de spaghetti op een bord en leg daar een moot gegratineerde zalm op.