Ingrediënten:
800 gram in blokjes gesneden mager runder stoofvlees
500 gram fijngesnipperde ui
250 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
100 gram boeren groenten
70 gram bloem
120 gram koud water
70 gram tomatenpuree
50 gram cocktailuitjes
40 gram fijngesnipperd ontbijtspek
60 gram braadboter
40 gram fijn gekruimelde peperkoek
20 gram vleeskruiden
flinke theelepel Franse mosterd
mespunt laurierpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de blokjes vlees over de bodem van de pan, laat het boven hoog vuur aan de onderzijde bruin worden, schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn, doe het spek bij het vlees in de pan en laat dit even meebraden.
Strooi de vleeskruiden, laurierpoeder en kruidnagelpoeder over het vlees, schep dit goed door elkaar, voeg de champignons toe, laat deze meebraden tot ze kleur krijgen, doe de fijngesnipperde ui erbij en laat deze meefruiten tot ze glazig zijn.
Voeg vervolgens de cocktailuitjes, tomatenpuree, boeren groenten en als laatste de Franse mosterd toe.
Schep alles goed om, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het vlees bij matig vuur in 6-7 uur zachtjes garen.
Kijk regelmatig in de pan en schenk wat heet water bij het vlees als er teveel van het stoofvocht verdampt.
Schep kort voor het einde van de stooftijd de peperkoek door het vlees en maak van koud water en bloem een glad papje, bind het gerecht hiermee af en laat alles nog even nagaren.