HAMBURGER DE ORIGINELE

Ingrediënten:

500 gram mager rundergehakt
4 Italiaanse bollen
14 gram vleeskruiden
mespuntje chili poeder mild
sla
tomaat schijfjes
komkommer schijfjes
augurk schijfjes
rode ui ringen
lente uitje in ringen gesneden
mayonaise of ketchup

Bereiding:

Doe het gehakt  met de vleeskruiden en de chilipoeder in een ruime kom.
Meng het goed door elkaar en verdeel het in 4 gelijkmatige porties.
Leg elk portie tussen plastic folie en druk het gehakt met een pan plat of rol het met een deegroller plat.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de hamburgers schuivend door de pan aan beide zijden mooi bruin.
Snij de Italiaanse bollen doormidden. (je kunt ze eventueel insmeren met mayonaise)
Leg daar een hamburger op en garneer deze met rode ui ringen, tomaat, komkommer, augurk, lente uitjes en sla.
Doe er nog een beetje mayonaise en/of ketchup op.