GROENTETAART

Ingrediënten:

5 plakjes roomboter bladerdeeg
350 gram bloemkoolroosjes
250 gram broccoliroosjes
150 gram tomaatstukjes zonder zaadlijsten
120 gram koksroom
100 gram geraspte boerenkaas
4 eieren
15 gram kipkruiden
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een springvorm of ovenschaal in met wat boter en bekleed de schaal met de bladerdeeg.
Breng in een kookpan 1,5 liter water aan de kook en doe er een beetje zout in.
Kook de bloemkool en de broccoli in 6 minuten beetgaar.
Giet ze af in het vergiet of in een zeef en laat het goed uitlekken.
Verdeel de bloemkool, broccoli en de tomaatstukjes gelijkmatig over het bladerdeeg.
Breek de eieren in een ruime kom, voeg de koksroom, de kaas en de kipkruiden toe, roer alles met een garde goed door en schenk het over de groeten.
Schuif de schaal in de oven en laat deze ca. 30 minuten garen bij 200°.
Lekker met komkommersalade.