Ingrediënten:
750 gram aardappelen
750 gram zuurkool
500 gram in blokjes gesneden speklapjes
130 gram in plakjes gesneden slagers rookworst
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
80 gram fijngesnipperde rode ui
100 gram braadboter
peper uit de molen
Bereiding:
Kook de aardappelen in een ruime kookpan in 20 minuten gaar.
Spoel de zuurkool in een vergiet goed af met warm water.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de spekblokjes boven hoog vuur tot ze bruin van kleur zijn, voeg het fijngesnipperde ontbijtspek toe en laat dit ook bruinen.
Schep de fijn gesnipperde ui erbij, laat deze even meefruiten en strooi er een beetje peper over.
Giet in de tussentijd de aardappelen af, laat ze even goed uitlekken, doe ze weer terug in de pan en schep de zuurkool erdoor.
Stamp de aardappelen en zuurkool door elkaar.
Roer als laatste de rookworst plakjes door het vlees in de braadpan, voeg dit toe aan de gestampte zuurkool en schep alles goed door elkaar.
Zet de pan op tafel en zet ook een pot mosterd bij.