Ingredienten:
4 kogel- of haasbiefstukjes van elk 100/125 gram
100 gram vleesbouillon
100 gram koksroom
1 volle eetlepel groene pepertjes op sap
een flinke scheut vieux of cognac
braadboter
peper en zout uit de molen
Bereiding:
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de biefstukjes in de pan en bak ze boven hoog vuur onder regelmatig schuiven totdat ze aan de onderzijde mooi bruin zijn.
Draai het vlees om en bak ook de andere zijde onder regelmatig schuiven bruin.
Bestrooi de biefstuk met zout en peper, neem ze uit de pan en leg ze op een bord of schaal en dek ze af met aluminiumfolie.
Voeg aan het braadvet een flinke scheut cognac toe en doe er ook de verwarmde bouillon bij.
Roer alle aanbaksels goed los en doe de room en de pepertjes bij in de pan.
Roer alles goed om, temper het vuur naar 80% en laat de saus iets inkoken.
Leg de biefstuk terug in de pan en laat alles afhankelijk van de gewenste gaarheid van de biefstuk nog even nagaren.
Neem de biefstuk uit de pan, leg ze op een verwarmde schaal en schenk de pepersaus erover.
Lekker met rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes met broccoli, sperzieboontjes, doperwtjes of een aangemaakte salade.
Kijk voor salade op:
RECEPTEN: salades
Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN.