KIP STROGANOFF

Ingrediënten:

500 gram in middelgrote blokjes gesneden kipfilets
130 gram fijngesnipperde kastanje champignons
200 gram koksroom
70 gram tomatenpuree
60 gram fijngesnipperde ui
50 gram fijngesnipperd ontbijtspek
50 gram wodka
1/2 in stukjes gesneden rode paprika
2 theelepeltjes paprikapoeder mild
1 klein theelepeltje sambal
Peper en zout uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 60-70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de kipfilet bij hoog vuur tot ze bruin is, schep ze uit de pan en hou het vlees warm in de oven.
Fruit het ontbijtspek in het achtergebleven braadvet tot het lichtbruin van kleur is, voeg de ui, champignons en de paprika toe, schep dit goed om en laat het even meebakken tot de ui glazig is.
Schep er vervolgens de paprikapoeder, tomatenpuree, wodka en room doorheen en laat de saus tegen de kook komen.
Temper het vuur, blijf regelmatig roeren en laat de saus iets inkoken.
Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
Doe de stukjes kipfilet in de saus en laat deze bij matig vuur even doorgaren.
Snij een stukje kipfilet doormidden om te kijken of het vlees gaar is.

Lekker met stokbrood of een andere broodsoort, rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes met broccoli of sperzieboontjes.