KABELJAUW BONEN SCHOTEL

Ingrediënten:
4  stukken kabeljauwfilet van elk ca. 125 gram
500  gram kidneybonen
120  gram grof gesnipperde rode uien
30  gram fijngesnipperde rode uien
30  gram citroensap
2  grote, ontvelde en in kleine blokjes gesneden tomaten
1  schoongemaakte en in kleine blokjes gesneden rode paprika
2  losgeklopt eieren
1  eetlepel fijngehakte peterselie
klein zakje tortillachips
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70º.
Meng in een ruime kom de tomaatblokjes, 30 gram fijn gesnipperde ui, peterselie, een derde deel van het citroensap en zout en peper naar smaak tot een salsa en laat deze zeker een kwartiertje staan.
Verkruimel de tortillachips heel fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol ze met de deegroller of een fles heel fijn.
Wrijf de kabeljauw in met het resterende citroensap, haal ze door de losgeklopte eieren, vervolgens door de fijngemaakte chips en druk dit goed aan.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe  weer een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kabeljauw los van elkaar in de pan en braad ze boven matig vuur tot ze aan de onderzijde mooi bruin zijn.
Draai ze met een spatel voorzichtig om en bak ook de andere kant mooi bruin.
Temper het vuur, laat de vis bij laag vuur nog twee minuten zachtjes nagaren en haal ze uit de pan en hou ze warm in de oven.
Doe weer een flinke scheut braadboter in de pan en roer alle aanbaksels goed los.
Fruit boven hoog vuur de grof gesnipperde uit samen met de paprika tot de ui glazig is, schep vervolgens de kidneybonen bij in de pan en warm deze al omscheppend mee.
Leg de kabeljauw op voorverwarmde borden, schep de rode bonen ernaast en serveer de salsa er apart bij.
Lekker met gekookte rijst.