Ingrediënten:
250 gram in grove stukken gesneden Chinese kool
100 gram kastanjechampignons of
200 gram lauw water
60 gram in dunne plakjes gesneden wortelen
1 in dunne, schuine plakjes gesneden lente-uitje
braadboter
Voor de saus:
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels witte (rijst)azijn
2 eetlepels suiker
1 eetlepel maïzena
1/2 theelepeltje zout
Bereiding:
Week de paddenstoelen een half uurtje in het lauwe water, laat ze uitlekken in een vergiet of zeef en bewaar het vocht.
Meng in een ruime kom de ingrediënten voor de saus met een garde goed door elkaar.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is
Fruit de paddenstoelen tot ze lichtbruin beginnen te kleuren en doe de wortelschijfjes en de Chinese kool bij in de pan.
Roerbak alles een paar minuten bij hoog vuur, schenk de saus bij in de pan en laat alles aan de kook komen.
Temper het vuur en laat het gerecht een paar minuten bij matig vuur even nagaren.
Schep kort voordat het gerecht klaar is de lente-ui erdoor.
Mocht de zoetzure kool te dun zijn, kan het met een beetje maïzena gebonden worden.