OOSTERSE KIPSCHOTEL

Ingrediënten:

600 gram in reepjes gesneden kipfilet
600 gram zeer fijngesneden witte kool
100 gram sinaasappelsap
300 gram in kleine blokjes gesneden fruit (perzik, ananas, peer)
2 in blokjes gesneden bananen
1 eetlepel kerriepoeder
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de kipreepjes bij hoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn en bestrooi ze dan met zout en peper.
Roer alles goed om en roerbak alles nog een minuutje.
Voeg de witte kool, het sinaasappelsap en de kerrie toe, schep alles goed om, temper het vuur en sluit het deksel op de pan.
Laat het gerecht bij matig vuur tien minuutjes zachtjes garen.
Roer regelmatig even door de pan zodat het niet aanzet.
Doe vervolgens het fruit bij in de pan, schep het goed door en laat het even meewarmen.
Proef de kipschotel en maak deze nog op smaak met wat zout en peper uit de molen.

Lekker met aardappelpuree en zet ook een pot mosterd op tafel.