Ingrediënten:
400 gram in blokjes gesneden ongerookte zalm
150 gram peultjes
100 gram fijngesnipperde rode ui
150 gram Griekse yoghurt
3 in fijne ringen gesneden bosuitjes
1 eetlepel citroensap
1 kleine eetlepel kerriepoeder
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Snij de peultjes in vieren en kook ze in 3 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de bosuitjes samen met de rode ui tot deze glazig is.
Schep de zalm, de peultjes en de kerriepoeder erdoor, strooi er wat zout en peper over en roerbak alles 2 minuten boven hoog vuur.
Roer de yoghurt er rustig door, temper het vuur en laat het gerecht een paar minuten zachtjes sudderen.
Roer af en toe door de curry zodat het niet aanzet.
Lekker met rijst, een aangemaakte salade en tafelzuur.
Kijk voor een aangemaakte salade op:
RECEPTEN- Salades.