GROOTMOEDERS HACHEE

Ingrediënten:

600 gram mager runder poulet
500 gram fijn gesnipperde ui
500 gram warme vleesbouillon
30 gram bloem
80 gram koud water
braadboter
azijn
zout en peper uit de molen
mespuntje laurierpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder

Bereiding;

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het vlees in de pan en laat de onderkant mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin van kleur zijn.
Schep de uisnippers bij in de pan en bak deze mee tot ze glazig zijn.
Strooi er dan het zout, peper kruidnagelpoeder en laurierpoeder over en schep dit goed door de inhoud van de pan.
Doe er een flinke scheut azijn bij en schenk ook de bouillon bij in de pan.
Schep alles goed door elkaar en laat het aan de kook komen.
Sluit het deksel op de pan, temper het vuur naar 20% en laat de hachee in 2 uur zachtjes gaar smoren.
Maak met een garde van water en bloem een papje en bind de hachee hiermee af.

Lekker met gekookte aardappelen en rode kool, maar is ook heel smakelijk bij een stamppotje.