Ingrediënten:
500 gram gebraden gehakt in plakken van ca. 3/4 centimeter dik
80 gram fijngesnipperde ui
250 gram bouillon
150 gram koksroom
30 gram bloem
1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
sherry
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Zet een kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit hierin de ui, alroerend, tot deze glazig is.
Strooi de bloem erover en schep deze goed door de uisnippers.
Giet de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf met de garde roeren tot het aan de kook komt.
Doe er een flinke scheut sherry bij en daarna de peterselie, bieslook en als laatste de room.
Blijf roeren tot de saus net niet kookt, zet het vuur laag en laat de saus een minuutje heel zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig door de saus en kijk uit dat deze niet aankoekt.
Zet een braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak het gehakt bij matig vuur totdat het lichtbruin van kleur en warm is.
Leg deze op een voorverwarmde schaal en schenk de roomsaus erover.
Geef er gebakken aardappelen met een frisse, aangemaakte salade bij.
Een frisse salade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades.